Wil jij muziek doorgeven aan een klas vol kinderen? Top! Je kunt de opleiding Docent Muziek volgen bij het conservatorium óf een vakspecialisatie of minor bij de pabo doen. Wat je route ook wordt, hieronder vind je de opleiding die het best bij je past.

Vind jouw opleiding

Nederland telt maar liefst tien conservatoria waar je de opleiding Docent Muziek kunt volgen waarmee je, naast de basisschool, vele kanten uit kunt op het gebied van muziekonderwijs. Daarnaast bieden veel pabo’s een vakspecialisatie of minor muziek aan specifiek gericht op het primair onderwijs.

Je vindt de verschillende opleidingsmogelijkheden op de landkaart hieronder. Elke opleiding werkt op zijn eigen manier. Weten hoe? Klik de verschillende opleidingen aan op de kaart en neem een kijkje op hun websites. Bezoek een open dag of neem contact op met het conservatorium of de pabo en plan een meeloopdag in. Zo maak je direct live kennis met je toekomstige opleiding, docenten en medestudenten.

Opleiding Docent Muziek via het conservatorium

Ben jij helemaal klaar voor een brede en creatieve opleiding waarin je muziek maakt, schrijft, dirigeert en je performt? Tijdens deze studie ontwikkel je je muzikale gehoor en arrangeertalenten. Je maakt je de kunst van het lesgeven aan een klas eigen via stages in het basis- en voortgezet onderwijs, en leert lessen en workshops ontwerpen. Daarnaast leer je bands of andere muziekgroepen te coachen, waarmee je werkt aan jouw leiderschap. Je krijgt ook ondernemings-skills mee, zodat je je ook zakelijk goed redt na je afstuderen.

Interesse?
Ontdek meer over de verschillende opleidingen, toelatingseisen en aanmeldprocedures via de websites in de landkaart hierboven. Check de eerstvolgende open dagen hieronder!

Aankomende open dagen & contactmomenten

Conservatorium van Amsterdam

ma 14 & 21 mei

ArtEZ Zwolle

za 9 nov

ArtEZ Enschede

za 16 nov

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

za 23 nov

Conservatorium van Amsterdam

nov (data volgt)

Vakspecialisaties en minoren muziek via de pabo

Wil jij elke dag een klas vol kids (en collega’s) muzikaal inspireren? Kies dan een pabo met een vakspecialisatie of minor muziek.

Door heel Nederland zitten pabo’s die deze opties bieden. Je leert hier onder andere inspirerende muzieklessen verzorgen, hoe je collega’s hierin kunt coachen en hoe jij de muzikale kar kan trekken op jouw toekomstige basisschool.

Interesse?
Ontdek meer over de verschillende opleidingen, toelatingseisen en aanmeldprocedures via de websites in de landkaart hierboven. Check de eerstvolgende open dagen hieronder!

Aankomende open dagen & contactmomenten

Hogeschool IPABO

vr 24 mei

KPZ Hogeschool

wo 29 mei

NHL Stenden Hogeschool

di 4 jun

Hogeschool InHolland

wo 5 juni

Fontys Hogeschool

di 4, wo 5 en do 6 jun

Hogeschool Leiden

12 okt

NHL Stenden Hogeschool

za 9 nov

HAN Nijmegen

za 9 & zo 10 nov

HAN Arnhem

16 nov

Hogeschool Leiden

14 dec

Alternatieve routes voor een baan in het muziekonderwijs

Ben je al leerkracht in het basisonderwijs, en wil je graag opgeleid worden tot vakspecialist muziek? Of woon je in het noorden van Nederland en spreekt de mbo-opleiding Onderwijsassistent je aan? Klik dan op een van de onderstaande buttons.

Campagne-202210991

‘Muziekdocent is een prachtig vak. Het is een universele taal die zorgt voor verbinding en plezier. Hierdoor kun je op een dieper niveau contact maken met kinderen. Je draagt echt bij aan zowel hun muzikale als persoonlijke ontwikkeling.

Melissa Groeneveld
Muziekdocent

MOA_logo

Geef Muziek Door is een initiatief van het MuziekopleidersAkkoord: een langetermijnsamenwerking van twaalf jaar tussen de pabo’s en conservatoria van Nederland en het Caribisch gebied.

Copyright © Geef Muziek Door

Disclaimer