Jouw toekomst als muziekdocent of
leerkracht met muziekspecialisatie.

Wat ga je verdienen?

Wat zo’n baan nou oplevert? Goeie vraag en het antwoord verschilt per soort opleiding en de keuzes die jij maakt.

In het primair onderwijs (po) start je als groepsleerkracht met ongeveer € 2850,- per maand. Ben je groepsleerkracht met een vakspecialisatie, dan begin je met ongeveer € 2.880,- per maand. Belangrijk om te weten: dat is exclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Lees ook de blog die de Marnix Academie hier over schreef →

Als muziekdocent is je salaris afhankelijk van hoe jij je werkweek inricht. Sommige muziekdocenten zijn onderdeel van het lerarenteam van een basisschool of worden via een culturele instelling ingehuurd, en werken twee of drie dagen op een basisschool voor verschillende klassen. Veel andere docenten worden ingehuurd als ZZP’er. De rest van de week vullen ze met bijvoorbeeld het geven van workshops, bandcoaching, het dirigeren van een koor of orkest, of natuurlijk met het zelf maken van muziek.

Wil je meer weten over hoe je werkweek er uit kan komen te zien? Vraag ernaar bij een van de opleidingen Docent Muziek.

Kun jij ook niet zonder muziek? Lees hier waarom het zo belangrijk is om dit te delen.

Campagne-202211807-square

‘Muziek maakt het leven gewoon leuker en mooier. Als elk kind in Nederland muziekles krijgt, dan stimuleren we zoveel creativiteit. En het doet wonderen voor dat deel van het brein dat je zo nodig hebt om de moeilijke dingen in het leven aan te kunnen.’

Maria Kodde
Muziekdocent

MOA_logo

Geef Muziek Door is een initiatief van het MuziekopleidersAkkoord: een langetermijnsamenwerking van twaalf jaar tussen de pabo’s en conservatoria van Nederland en het Caribisch gebied.

Copyright © Geef Muziek Door

Disclaimer